Nem, ez esetben nem arról a megélhetési konspirátorok által terjesztett összeesküvés-elméletről van szó, amely szerint a hatalom fizetett színészek segítségével rendez meg tragikus eseményeket saját céljai elérése érdekében.

Az Observersnek nyilatkozó netezők szerint a fenti fotó terjesztése mögött egyfajta bosszú áll. Állításuk szerint a képeken látható mexikói férfi többeket is becsapott és lenyúlt, ezért határozták el, hogy arcát ismertté teszik a világban. Mivel azonban egy pár száz dolláros átverés kevés lapszerkesztőt indítana be, az állítólagos csaló fotóját terroráldozatként beállítva kezdték el terjeszteni – többnyire azt állítva, testvérük veszett oda a támadásban.

Az Observers az állítólagos csalót is megkereste, aki nem tagadta, hogy vannak bizonyos jogi ügyei. A morbid tréfával kapcsolatban annyit mondott: folyamatosan felbukkanó képei ügyében több újságnak is írt, kérve fotója levételét, de általában nem kapott válaszokat. A fotókat terjesztő mexikói netezőket pedig meg sem próbálta feljelenteni, mert állítása szerint a mexikói hatóságok nem nagyon foglalkoznának ügyével.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!