Múlt csütörtökön este negyed hétkor Levente felesége és 11 éves kisfiuk a szegedi Gutenberg utcán ment hazafelé. Az asszony biciklivel az úton, mögötte kisfia rollerrel a járdán. – A feleségem hallotta, hogy lelassít mögötte egy autó, le is húzódott, azt hitte, nem fér el. Ám néhány pillanat múlva a fiam kiáltásaira lett figyelmes: „Anya, anya!” – kiabálta kétségbeesetten a gyerek, aki nagyon megijedt. Amikor a feleségem hátranézett, az autó befordult egy mellékutcába és elhajtott – mesélte Buda Marcinak a szegedi apa, aki azt is elmondta, hogy kisfia szinte sokkos állapotba került. A gyerek elmondása szerint a fehér furgonban több férfi ült, el volt húzva az ajtó, és az egyik arra bátorította, hogy menjen oda, mert elviszik. Már majdnem kilépett az autóból. Ki tudja mi történik, ha nincs ott az édesanyja?” – számolt be az esetről a borsonline.hu.

A szülők elmondásuk szerint bejelentést tettek a rendőrségen, akik viszont állítólag nem keresték meg őket, ezért az egyik országos rádióhoz fordultak.

Az esettel kapcsolatban a rendőrség kedd délután az alábbi tájékoztatást adta:

Az édesanya bejelentése szerint 2016. május 12-én 18 óra 15 perc körüli időben Szegeden, a Gutenberg utcán a járdán rollerező gyermeke mellett lelassított egy kisbusz, amiben – a gyermek elmondása szerint – 5-6 férfi ült, munkásruhában. Egyikük elhúzta az oldalajtót és azt mondta a gyermeknek, hogy „Gyere! Gyere! Hazaviszünk!”. Ezt követően a kisbusz elhajtott. Az édesanya az esetet nem észlelte, arról a gyermek elmondásából szerzett tudomást. A rendőrség eddigi adatai alapján nem merült fel bűncselekmény gyanúja, azonban a gyermekkorú sértettre tekintettel a Szegedi Rendőrkapitányság továbbra is vizsgálja az eset körülményeit.”

Amennyiben érkezik friss hír az esetről, frissítem a bejegyzést.

Szegedet tavaly is megrázta már egy emberrablás híre. Akkor egy 17 éves lány számolt be arról, hogy idegenek egy fekete furgonba akarták tuszkolni, és csak a piaci árusok jóvoltából úszta meg az esetet. A rendőrség azonban semmi gyanúsat nem talált a térfigyelő kamerák felvételein, és végül a lány is elismerte: nem támadták meg.

Fotó: sxc.hu

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!