2016 májusában az alábbi szöveggel jelent meg a figyelmeztetés több oldalon is:

Ma este (május 6 péntek) a Westend tetőn este fél 10 körül sétáltunk barátommal amikor egy sötétebb sarokból odaállított hozzánk egy csávó azzal az ürüggyel hogy térfigyelő kamerán látták hogy füvezünk és azért van itt hogy bekísérjen minket valahova ahol várnak a zsaruk. A válaszunk egyből nemleges volt mert mi tényleg nem füveztünk meg se álltunk a tetőn csak átsétáltunk rajta. Erre a csávó elkezdte hogy muszáj vele mennünk mert vizelet mintát fognak tőlünk venni hogy kiderüljön hogy tényleg nem mi füveztünk (eközben végig a parkolóház felé akart kísérni és nem az ajtóhoz amelyik a mozitól a tetőteraszra nyílik ) Erre én kértem hogy mutasson nekem egy igazolványt vagy valamit amiből én elhiszem hogy illetékes, emberünk elő is húzott valami nyomtatott papírdarabot amit meg se tudtam nézni már vissza is rakta a zsebébe. Ekkor már biztos voltam hogy ez az ember nem egy jóakaró hanem akitől inkább távol kéne magam tartani. Újra rákezdett hogy tartsunk vele mert a rendőrök várnak ránk hogy megvizsgáljanak (nyilván este a parkolóházban) és ha nem engedelmeskedünk kénytelen ide hívni őket. Mondtam neki nagyon jo ötlet hívjad csak ide őket én egy ilyen jöttmenttel nem fogom elkísértetni magam a kihalt sötét lépcsőház felé. Mire egyre hevesebben kértük barátommal a rendőri beavatkozást egyből elment emberrabló barátunk kedve az egésztől látta hogy minket nem fog meggyőzni és ott hagyott minket. Szóval kérlek titeket ne dőljetek be mindenféle ismeretlen embernek nyomtatott igazolvánnyal mert lehet hogy édesanyádék nem látnak többször.

Mivel a szöveget a hétvégén többen is elküldtétek, az ügyben megkérdeztem a rendőrséget, akiktől az alábbi választ kaptam:

“Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy – válaszadásunkig – a BRFK Tevékenység Irányítási Központjába ilyen bejelentés nem érkezett.”

A kép illusztráció, az esetről beszámoló cikkekből származik.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!