“1981-ben egy gyermekorvos megmentette egy 1,45 kilós koraszülött csecsemő életét azzal, hogy éjjel-nappal mellette volt, amíg a kicsinek nem stabilizálódott az állapota. 2011-ben, amikor a gyermekorvos bennragadt egy égő autóban, ugyanez az egykori koraszülött mentette meg az ő életét” – tett közzé egy szívszorító történetet 2016 áprilisában az unbelievablefactsblog.com.

Mivel ezeken a triviaoldalakon elég gyakran adnak elő kitalált vagy ferdített sztorikat valóságosként, a Snopes utánanézett az esetnek – amit ez alkalommal igaznak talált, legalábbis az egykori koraszülött valóban tagja volt annak a helyszínre érkező tűzoltó egységnek, amely megmentette a balesetes gyermekorvos életét.

A ktla.com cikke szerint a szereplők egy 2015-ös jótékonysági akción mesélték el történetüket a sajtónak. Az akkori híradásból kiderül, hogy az Orange County tűzoltóság egészségügyi alkalmazottjaként dolgozó Chris Trokey születésekor az orvosok 50 százalékot adtak az életben maradására – amit Michael Shannon doktor emberfeletti munkával végül 100 százalékra tornázott fel.

Ezt “adta vissza” a felnőtt Trokey – bevetési egysége más tagjaival közösen – 2011-ben, amikor Shannon doktor beszorult égő autójába. Arról, hogy ki volt a balesetet szenvedett férfi, Trokey csak a kórházban, a megmentett nevét hallva értesült. Shannon doktor egyébként – csak hogy tovább színezzük a történetet – jelenleg állítólag Trokey fiának gyermekorvosa.

“Csodálatos dolog látni őket, ahogy felnőnek, de hogy egyikőjük épp aznap térjen vissza az életedbe, amikor a leginkább szükséged van rá, tényleg hihetetlen” – nyilatkozta Shannon 2015-ben.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!