„Valahányszor ezekre a gyerekekre gondolok, dühös leszek” – idézte az Index a könnyeivel küzdő Barack Obamát, aki a fegyvertartás szabályainak tervezett változtatásairól beszélve a Sandy Hook általános iskolában lelőtt diákokat is szóba hozta. Az aktivisták és lövöldözések áldozatai körében tartott beszédében az elnök kijelentette: „a fegyverlobbi túszul ejthette a kongresszust, de nem ejtheti túszul Amerikát”.

President Obama cries during gun violence speech

During his speech detailing gun violence in the nation, President Obama began to cry while talking about Sandy Hook.

A beszédet látva az ellenoldal azonnal kamusírást kiáltott, különféle praktikákkal vádolva meg az elnököt. Ebben a bejegyzésben nem foglalok állást arról, hogy a kommunikációs szempontból hatásos jelenet milyen körülmények között jöhetett létre, csupán idézek néhány elméletet a Gawker gyorsválogatásából, a kommentek között ki-ki hozzáteheti a véleményét.

A Breitbart konzervatív híroldal egyik szerzője szerint például a “terroristákat pátyolgató, Amerika-gyűlölő, gazdaságmegrekesztő, kamukeresztény” Obama “fasiszta könnyeit” a sírás előtt közvetlenül szembe dörzsölt Ben-Gay kenőcs okozhatta, ráadásul az elnök a cseppek elővarázslása közben ezúttal sem állta meg, hogy bemutasson a nemzetnek.

A Fox New megszólalója ezzel szemben hagymára gyanakodott, és legszívesebben átvizsgáltatta volna a pódiumot a nyomok után.

Az összeesküvés-elméletek szülőhelye, az Infowars is készült anyaggal az elnöki sírásról, ők twitterezők véleményeit gyűjtötték össze. Volt, aki szocipatának nevezte Obamát kamu könnyei miatt, más Oscarral jutalmazta volna a “krokodilkönnyes” produkciót. Az idézett tweetek alatt maga a konteópápa, Alex Jones is megszólal egy videóban, de az elméleteknek még ezzel sincs vége: a kommentek között jönnek a paprikaspray-zők, habanerópaprikázók, mentolos könnygenerátorozók.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!