A Washington Post cikke nyomán idehaza is többen megírták, hogy a hétvégi amerikai hóvihar után a szenátus üléstermében “az elnöktől kezdve a képviselőkön át a gyakornokokig mindenki nő volt.” A megfigyelés Lisa Murkowskitől alaszkai képviselőtől ered, aki szerint ez „a nők keménységéről is elmond valamit”. “Az egész épületben kizárólag nőkkel találkoztam. Az ülésvezető is nő. Az összes szenátor nő. Mindenhol csak nők” – idézte Murkowskit például az Index is.

Az esetről vicces videó is készült:

Only Female Senators Showed Up To Work After The Snowstorm

Only female Senators showed up to work during the giant blizzard of 2016

Közzétette: NowThis – 2016. január 27.

Mindez nagyon jól hangzik, valami igazságtartalma is van, és tényleg le a kalappal a megjelentek előtt, de a Snopes szerint az állítás egy kicsit túl van húzva. Az igaz ugyan, hogy Murkowski ezt mondta felszólalásában, az viszont már nem, hogy a teremben ne lettek volna férfiak; ez az ülés teljes videójából – és az abból kivágott fenti részletből – is kiderül.

Nem voltak túl sokan, és köztük szenátor sem volt, de voltak. Egészen pontosan ez történt: a 100 tagú szenátus 80 férfi szenátora közül senki nem ment be, és a 20 női szenátor közül is csak ketten. A teremben a nők többségben voltak, de azért férfiakat is lehetett látni.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!