A verekedések Tindere, a Harcosok klubja és a Tinder keresztezése – így mutatta be a Rumblr nevű alkalmazást ma több oldal. Az app használói állítólag megtudhatják, a környékükön ki lenne benne egy jó kis verekedésben, és a Tinder működési mechanizmusához hasonló módon meg is szervezhetik véres programjukat.

Az Intersect szerint azonban kicsi az esélye annak, hogy a Rumblr igazi alkalmazás, és az oldal szerzője szerint inkább unatkozó tinédzserek trollkodásáról van szó. A legfontosabb jel, ami erre utal: a Rumblrt üzemeltető vállalkozás székhelye New Yorkban van, ahol az utcai verekedés rendbontásnak számít, sőt súlyosabb következményű harcok esetén akár emberölés is lehet a vád. Ilyen esetekben pedig a Rumblrt is felelősségre lehetne vonni, ezért aztán kicsi az esélye, hogy komoly startupot lehetne építeni az ötletre.

Az Intersect bloggere szerint az app egy átverés, gerillamarketing vagy a legjobb esetben paródia. A készítők tagadnak, és vallják: a Rumblr valós termék, és már befektetőjük is van.

Update | Azoknak lett igazuk, akik kamut kiáltottak. A Mashable újságírója indulás után tesztelte a szolgáltatást, és kiderült: a létrehozók tanácsadó cégüket szeretnék e módon népszerűsíteni.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!