A furcsa jelenséget még október közepén mutatta be a média. Komolytalanabb része azonnal ufókat és titkos kísérleteket vizionált, magukat komolyabban vevő lapok pedig egymást másolva megírták, hogy valójában egy természetes optikai illúzióról, délibábról van szó.

CaptainDisillusion szerint azonban az optikai illúziós magyarázatnak sincs semmi alapja, és egyszerű digitális manipulációról van szó. Videójában azt is megmutatja, miért nem lehet szó az adott esetben délibábról, mennyire hihetünk annak az állításnak, hogy a jelenséget ezrek látták, és hogyan készülhetett a felvétel.

Floating City DEBUNK

If you like my work, please consider supporting it on http://patreon.com/CaptainDisillusionCaptain Disillusion soars above the rest with a thorough explanati…

Én nagyon kevés saját gyártású YouTube-videót vagyok képes egy percnél tovább nézni, de CaptainDisillusionnél a nyolc perc sem zavar. Akinek ennek ellenére sincs kedve végignézni az egyébként szokásosan szellemes videót, pörgessen a hatodik perc közelébe, a lényeg angoltudás nélkül is átjön.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!