A Facebookra november 20-án felkerült szöveg – amely címe szerint Steve Jobs utolsó szavait tartalmazza – szerint az Apple alapítója arról vall, hogy bár “az üzleti világban elérte a siker csúcsát”, “a munkától eltekintve, kevés öröme van”.

Ebben a pillanatban, a betegágyon fekve és visszaemlékezve az életemre, felismerem, hogy mindaz a gazdagság és elismerés, amire annyira büszke voltam, elhalványul és jelentéktelenné válik, ahogy egyre közeledik a halál” – írja, hozzátéve: “Most már tudom, amikor elegendő vagyont halmoztunk fel, mely élethosszig kitart, más dolgokat kellene keresnünk, amelyeknek nincs köze a vagyonhoz“.

Az életem során megszerzett vagyont nem vihetem magammal. Amit magammal vihetek, az csak a szeretet által kiváltott emlékek. Ez az igazi gazdagság, mely követni fog, elkísér, erőt és fényt ad (…) Gondosan őrizd a szeretetet a családodért, a szeretetet a házastársadért, a szeretetet a barátaidért… Bánj jól magaddal! Törődj másokkal!

– összegzi a leirat szerint Jobs. Állítólag. A Snopes szerint ugyanis egy 2015 novemberében felbukkant, bizonytalan eredetű szövegről van szó. Steve Jobs utolsó szavai testvére visszaemlékezése szerint ezek voltak: OH WOW. OH WOW. OH WOW.

Hasonlókat azért mondott halálához közeledve a magánélet vs. üzleti sikerek témakörben. Életrajzírója, Walter Isaacson szerint Jobs utolsó napjait szerettei körében töltötte, hogy megpróbálja elmagyarázni nekik, miért nem volt velük sokszor élete során. Amikor pedig Dean Ornish orvosprofesszor barátja arról kérdezte, örül-e neki, hogy vannak gyerekei, az Apple-vezér állítólag azt válaszolta: ez “10 ezerszer jobb bárminél, amit valaha is csináltam.”

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!