Emir Kusturica Underground című filmjének emlékezetes jelenetében a belgrádi földalatti mozgalmárok egy folyóparti hajóra vonulnak vissza színésznőrabló akciójuk után, ahol zenészek mellett megterített asztalok várják őket. Mielőtt azonban hozzálátnának az eléjük kitett falatoknak, az egyik hal megmozdul.

Hasonló történt egy gyorsan terjedő videó szerint mostanában egy asztali társasággal, amely megörökítette, amint a félig elfogyasztott fogás előbb csak finoman jelez a farkával, majd leugrik a tányérról.

A valóságban persze szó sincs arról, hogy az állat életre kelt volna – a Daily Dotnak az indianapolisi állatkert alkalmazottja segített megmagyarázni a jelenséget. Szerinte a halottnak és félig elfogyasztottnak látszó hal mozgását jó eséllyel valamiféle só – asztali vagy szójaszósz – okozhatja. Mert még ha ki is múlik egy állat, izomzata még reagálhat különböző hatásokra.

A YouTube-on egyébként ennél sokkal durvább példákat is találni – tintahallal vagy épp békacombbal. És bár ez az izmokkal való “játszadozás” a Discovery News által megkérdezett szakértő szerint már nem fáj az állatoknak, én azért ennél gusztusosabb jeleneteket is el tudok képzelni az asztalomon.

Dancing Zombie Squid Explained

For more Discovery News, visit http://news.discovery.com/videos/#mkcpgn=ytdsc1 | A restaurant in Japan is serving up some very fresh sushi. The “dead” squid …

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!