A Richard Jones nevű floridai férfi állítólag egy erdőben lőtte a neten gyorsan népszerűvé vált képét, miután a gyermeke által megriasztott mosómedve az ember és az aligátor jelentette veszélyforrás közül inkább utóbbit választotta. A képet aztán elküldte több lapnak is, nagyjából ugyanazzal a körítéssel.

És a legtöbben le is hozták, a férfi soraival együtt. Néhányan viszont – akik megpróbálták a képet hitelesíteni – megemlítik, hogy leveleikre Jones nem válaszol, és telefonszámát sem tudták megszerezni. Egy másik újság – amelyet a Snopes is idéz – szerint több dolog is gyanús a képben: többek között a mosómedve aligátorhoz viszonyított mérete, a “lovas” lábainak hiánya, farkának rövidsége és a pozitúra, amelyben meglovagolja az aligátort. Ezek alapján több helyen is arra gyanakodnak, hogy esetleg egy pózba állított kitömött állatot örökített meg a fotós.

A Snopes még megjegyzi, hogy amikor 2015 februárjában egy londoni férfi hasonló képével szintén gyors világsikert futott be, ott is megjelentek a kétkedő hangok. De abban az esetben a fotós interjúkban adta elő saját verzióját, ami meggyőzte a szakmai közönséget képe hitelességéről. Majd meglátjuk, hogy ez az ügy hova fejlődik tovább.

Update | 2016-ban végén pedig be is bizonyosodott, hogy kitömött állatokról volt szó.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!