A hatóság szerint a szervkereskedelemről szóló horrortörténetekre a szon.hu Emberi szervekkel kereskednek címmel lehozott cikke erősített rá, amelyben egy alapítvány elnökének gyermekeltűnésekről szóló nyilatkozatát turbózták fel rémületkeltésre hajlamos kiemelésekkel, szövegközi címekkel.

Azóta állítólag a megye több településéről érdeklődtek aggódó emberek a rendőrségen, és az internetes hozzászólások is megszaporodtak, többen egy titokzatos kék vagy fekete furgont emlegettek.

A megyei rendőr-főkapitányság szerint az illegális szervkereskedelemre utaló pletykák nem igazak, erre utaló bejelentés nem érkezett, ilyen jellegű megalapozott információ nem jutott a hatósághoz.

Zárójelben azt is megjegyzik, hogy Nyíregyházán május 12-én elfogtak egy férfit, aki a gyanú szerint aznap három fiatal nőt is megpróbált erőszakkal az autójába ültetni. Az eset hátterében azonban információik szerint szexuális indíttatás állhatott. Szervezett bűnözésre utaló körülmény nem merült fel, a gyanúsítottat még aznap őrizetbe vették, majd a pszichiátriára szállították.

Fotó: sxc.hu

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!