– A londoni német követség Facebook menedzsere emeletes metró képével csalogatta a double decker híveit hazájába.

emeletes_metro_berlin

A CERN tudósai megerősítették a Star Wars filmekben megismert Erő létezését. Cikkük megszólaltatja Ben Kenobit, a tatooine-i Mos Eisley Egyetem kutatóját, és elsüti a borzalmas May the Force be with EU szóviccet is.

Manny Pacquiao pozitív doppingtesztet produkált, így kútba esik a várva-várt Floyd Mayweather elleni szupermeccs – írta a Profiboksz.hu. Ha valaki nem lenne járatos a profiboksz világában, ez a sportágban kábé ahhoz hasonlítható, mintha a fociban azt írnák: miután a katari vébé időpontjáról nem sikerült megállapodni, a FIFA a következő világverseny elmaradásáról döntött. A kommentek szerint sokan csak akkor jöttek rá az átverésre, amikor idáig jutottak: “A felkészülés ideje alatt Manny (…) az erőnléti edző tanácsára Béres cseppet szedett, ami kis mennyiségben ugyan tartalmaz kobaltot is, de nem annyit, amennyi a doppinghatáshoz szükséges lenne.”

A Playstation a Flow nevű új technológiát bemutató videóval jelentkezett be az ünnepi versenyre. A készülék az úszás élményét ötvözi a konzolok és a hordható eszközök világával, a videó pedig – bár csak két és félperces – úgy tűnik, mintha soha nem akarna véget érni. (Itt még nem tudtam, hogy ennél rövidebb április elsejei tréfás videók is tudnak végtelennek tűnni.)

– Egy április elsejei tréfa, amely megéri a rá fordított időt – így írt a sajtó a Google idei vicces projektjéről, amely Pac-Man játéktérré varázsolta a Google Mapset. Nem klasszikus átverés, inkább nosztalgiát ébresztő ajándék ez a kultikus videojáték híveinek.

parlament_pac-man

– A Motorola meghallotta a kor igényes Nárciszainak sóhajtozásait, és aprólékos munkával kidolgozott, kézműves szelfibottal jelentkezett április elsején. Nekem ez a kedvenc videóm az eddig látottak közül, bár még ez is 30 másodperccel hosszabb a kelleténél. És nemcsak hülyéskedés, hanem célcsoportos promóció is van hozzá kapcsolva. Mondom ezt úgy, hogy se szelfibotot, se bőr-/fahatású hátlapos mobilt nem vennék soha.

– Ausztráliában a Google az Egyenlítő délebbre csúszásával viccelt, azzal riogatva a déliségükre büszke helyieket, hogy kontinensük 2055-re átkerül az északi féltekére.

Okospostaládában látja a levelezés jövőjét a Google. Az új termékkel áramütéssel tarthatjuk távol a reklámújságosokat, és könnyen magunkkal vihetjük mindig friss leveleinket. További Android-érintettségű április elsejei tréfák itt.

Smartbox by Inbox: the mailbox of tomorrow, today

We’re excited to introduce Smartbox-a better, smarter mailbox that fuses physical mail with everything you love about the electronic kind.Smartbox isn’t real…

– A Chute névre hallgató alkalmazás állítólag megmenti mobilunk kijelzőjét földre ejtéskor. Az applikáció vibrálás segítségével éri el, hogy a készülék ne az üveglapjára essen. A Boogie marketingügynökség áprilisi tréfáját az Observer.com vette készpénznek. Cikkükre kattintani leginkább azért érdemes, mert ilyen bocsánatkéréssel ritkán találkozik az ember.

– “Óriási hírem van! Miután rengetegen mondtátok, hogy jobban néznék ki nagyobb mellekkel, úgy döntöttem, hogy kés alá fekszem” – ezt Hosszú Katinka írta facebookos oldalán. Majd bejegyzése végén rögtön le is leplezte magát: “megnyugtatlak, mert csak április bolondját járatom veled!”

A BMW durrantotta a legütősebb tréfát április elsején – lelkendezett a sajtó a német márka aucklandi képviseletének trükkjén. A BMW ugyanis újsághirdetésben közölte: aki bolondok napján elsőként sétál be a megadott kereskedésbe, és Tomot keresi, egy vadonatúj 1-esre cserélheti az autóját. Az aucklandi Tiaana Marsh be is slattyogott a megadott szalonba, és hazavitte a kocsit. A neten voltak olyan hangok, miszerint a projekt dupla átverés, amit az buktat le, hogy a videót március 31-én töltötték fel. Nem tudom, hogy valódi-e a BMW aucklandi játéka, de a feltöltési dátum nem leplezi le a projektet: az ugyanis csendes-óceáni időt mutat, így Új-Zélandon még délután is bőven feltölthették.

World-first Reverse April Fool’s Day joke by BMW.

Have you ever wondered what would happen if something that sounded too good to be true actually turned out to be real – especially on April 1? For one New Ze…

– “Itt a tudományos bizonyíték: a vidékiek inteligensebbek, mint a budapestiek” – írta az Index Facebookon megosztott cikkében. A linkre kattintva aztán kiderült: kamu az egész, nincs ilyen kutatás, a vidéki-pesti ellentétet szító cikk áprilisi tréfa. A lap az NPR tavalyi akcióját ismételte meg, vagyis arra volt kíváncsi, hányan kommentelnek anélkül, hogy elolvasnák a cikket. Voltak elegen, az Index csoportokba rendezte a hozzászólásokat.

Tükrözött nyitóoldallal jelentkezett a Google a com.google cím alatt. A kereső szerencsére ebben a formában is remekül működik, a városi legendák kulcsszóra például az évek óta megszokott pozícióban hozza az Urbanlegends.hu-t.

varosi_legendak_forditva

– Puccs Izlandon: a helyi kalózpárt átvette a hatalmat – erről írt a piratetimes.net terjedelmes breaking news híradásában. Az új uralkodó párt a demokrácia egy magasabb formáját ígéri, aminek érdekében azonnal el is indították egy magasabb parlamenti épület építését. Fergetes tréfa, hahaha.

– Mint arról a hétvégén már beszámoltam, a Gólya Presszó manuchaós gerillakoncertjének meghirdetése olyan jól sikerült, hogy az eseményre több ezren jelentkeztek. A szórakozóhely ezért aztán szombaton idő előtt leleplezte április elsejei poénját: “Ezt az eseményt áprilisi tréfának szántuk, ami 24 óra alatt olyan hullámokat vert, hogy szeretnénk egyértelművé tenni: nem tudunk arról, hogy Manu Chao koncertet ad szerdán a Gólyában.”

– Azt hittétek, vége a szelfizésre építő átveréseknek? Akkor még nem láttátok a szelficipőt, amelynek létezéséről többek között a USA Today is beszámolt (azóta odaírták cikkük elejére, hogy áprilisi tréfáról van szó).

Selfie Shoes by Miz Mooz

Learn more! https://miz-mooz.com/selfieshoesAt Miz Mooz, we understand the importance of looking great without giving up the comfort our women on-the-go have…

– A választásra és utána hosszú politikai egyezkedésre készülő briteket azzal riogatta a Mirror, hogy az új kormány megalakulásáig a britek twitteres és facebookos aktivitása alapján jelölik ki, melyik erő irányíthatja átmenetileg az országot. A lap internetes szavazása szerint az olvasók 38 százaléka támogatja az ötletet, még ha ezen voksok egy jó része jó eséllyel ugyanolyan vicceskedés, mint a lap cikke.

– A Rovio egy új farmos Andry Birds-játék hírével jelentkezett. Itt már szavak sincsenek, csak zene és röfögés.

John Green sikerszerző Csillagainkban a hiba című könyvének folytatásáról adott hírt az író ausztrál kiadója. A Not In The Stars, To Hold Our Destiny című második rész április elsejei tréfaként való leleplezése sok rajongót elszomorított. John Green tweetje szerint a hír még saját amerikai kiadóját is megtévesztette.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!