A Project Loon fejlesztés keretében a Google magaslégköri léggömbök segítségével próbál internetet biztosítani a sűrűn lakott területektől távol élők számára. A projektről például a Wired 2013-as és a lap egy évvel későbbi, témakövető cikkében – magyarul pedig a Wikipédián – olvashattok részletesebben.

A Gizmodo most azokból az esetekből készített egy összeállítást, amikor ezeket a léggömböket idegeninváziónak, isteni jelenségnek vagy emberi kísérletezésnek nézték.

UFO SILENT HIGH FAST TRIANGLE FRESNO 3.50 am !!

UFO TRIANGLE FRESNO 3.50 am 6/27/13 UfosAreRealFresno kingufokid ROBERT THORSON craft was seen coming from west heading east heading towards mountains very f…

“Egy űrszondára emlékeztet, amint épp szkenneli a Föld felszínét.”
“Angyalok Jóel könyvében is hullottak az égből.”
“Ez egy drón lenne?”
“Ez nem egy háromszög alakú ufó, hanem egy négyzet alakú.”
“Nagyon hasonlít ahhoz, ahogy egy UFO kinéz.”

– ilyen és ehhez hasonló kommentekkel szórták tele a YouTube-ot a léggömböket megörökítő felvételek alatt.

A Motherboard májusi cikkében a Google egyik alkalmazottja sajnálkozva beszélt azokról a tesztelésekről, amelyek során elkóborolt léggömbjeik tömeges ufóriasztást váltottak ki a lakosság köréből. A legtöbb ember által félreértett videó ez a felvétel volt 2012-ből:

UFO Sighted over Virgie, KY 10/16/2012

Earlier I said I would believe that this was a “Google Project Loon” object when they showed me a picture of it on the ground before it was launched. I have since seen a picture of this object, pre-launch, and now believe it is the same object.

Az ufóhívőket persze nem könnyű meggyőzni: a Google beismeréseit terelésnek vélik, és az “ez csakis egy ufó lehet” elméleten kívül minden más teória irányában szkeptikusak.

Fotó: gizmodo.com

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!