A felhívás szerint a támadás valahol a város szórakoztató és bevásárlóközpontja környékén várható, ezért ajánlatos e helyek metróvonalait elkerülni. Az információ birtokosai azt is tudni vélték, hogy a rendőrség is különleges erőkkel készül a támadásra, és hajnali négykor minden rendőrnek munkába kell állnia – mutatta be az üzenetet a Guardian.

A rendőrség szóvivője szerint azonban hoaxról van szó, ami már legalább péntek óta kering a neten, és először a szombati napot jelölte meg a támadás időpontjának. A figyelmeztetés azt követően kezdett vírusszerűen terjedni a neten, hogy a kormány a terrorkészültséget pénteken a második legmagasabb szintre emelte.

Az intézkedést David Cameron miniszterelnök szerint az indokolta, hogy közvetlen fenyegetést jelent Nagy-Britannia nemzetbiztonságára az Iszlám Állam nevű, Irakban és Szíriában előretörő milícia brutalitása – írta az MTI. És bár a hivatalos meghatározás szerint péntektől “nagyon valószínű”, hogy Nagy-Britanniát terrortámadás éri, Theresa May brit belügyminiszter szerint nincs konkrét információ arra, hogy küszöbön állna egy támadás a metróhálózat ellen.

Nyugalomra int a brit közlekedési rendőrség londoni felelőse is:

Fotó: pexels.com

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!