Egy ál-Scolari miatt került bajba egy brazil újságíró a héten. A sajtómunkás először nagyon megörült, amikor felfedezte, hogy a repülőn a brazil szövetségi kapitány mellé kapott helyet, pedig interjúalanya csupán egy hasonmás volt, aki egy tévés munka miatt utazott Brazíliába. Az ál-Scolari beszélgetésük alatt állítólag egyszer sem mondta, hogy ő lenne a brazil kapitány, sőt, elmondása szerint még egy névjegykártyát is átadott az újságírónak, amin ez állt: Wladimir Palomo – Scolari-hasonmás – amit az újságíró viszont viccnek gondolt. Így lett egy egyszerű repülőgépes small talkból interjú, amit a közlő lapok később korrigálni kényszerültek.

Szörnyet kiáltottak egy fotó alapján a kínai weben, de csak amíg valaki egy fórumon meg nem írta, hogy ő forgatott sci-fi kisfilmet barátaival. Később kiderült, ez a magyarázat sem igaz, legújabban a Guild Wars 2 online játék promójára gyanakodnak – amit az itt publikált werkfotók is alátámasztanak.

Photoshopot kiáltott az uruguayi labdarúgó szövetség azokra a világsajtóban megjelent képekre, amelyek az olasz Giorgio Chiellini vállát ábrázolják, ahová Luis Suarez a sorsdöntő vébémeccsen belemélyesztette fogait. Az uruguayi vámpír ügyvédje ennél is tovább ment: ő az eset kapcsán az olasz és angol média bosszújáról beszél, amiért csapatuk kiejtette mindkét nagy focinemzetet. Egyik mentegetőzés sem jött be, Suarezt gigabüntetéssel küldték haza Brazíliából, aztán csapata is kiesett a vébéről. A játékos harapásainak feltételezett pszichológiai okáról egyébként az espn.comon olvashattok egy remek anyagot.

suarez

Beszállt a kormány és az RTL Klub közötti adok-kapokba a Napi Gazdaság, aminek pár órával később egy helyreigazítás lett vége. A lap újságírója a televíziós csatorna vezetőinek zsebében akart kutakodni, azonban csúnyán elszámolta a nullákat: az RTL-nél valójában nem 1,6 milliárd forintot (mint azt a Napi állította), hanem 1,68 millió forintot osztottak ki tiszteletdíjként. Az eset mellett a Magyar Kétfarkú Kutya Párt sem ment el szó nélkül.

II. Erzsébet angol királynő nem ült bele a Vastrónba (ha bárki is komolyan vette a fenti képet), csak körbeszaglászta és udvariasan kérdezgetett a sorozat készítőitől, amikor bejárta a Trónok harca belfasti stúdióját – szép hosszú videó is van a látogatásról. A trónba csak a Photoshop révén került.

A Facebookon mindenki boldog, és élvezi remek életét! Vagy? Az alábbi kisfilm arra mutat rá, hogy ottani jelenlétünk csupán egy színjáték arról, miként szeretnénk láttatni magunkat a világ előtt.

What’s on your mind?

Facebook can be depressing because everyone else’s lives are better than yours… But are they really?GOTO https://www.facebook.com/higtonbros TO FOLLOW ALON…

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság blogbejegyzésben adott tanácsot azoknak, akik meg akarnak győződni róla, nem verték-e át őket tankolás közben.

Remek kép lett volna, de Grumpy Cat nem volt rajta a trónokharcás Peter Dinklage szelfijén. A kép ebből a két hónappal ezelőtt kirakott Instagram-fotóból született.

dinklage

A “VB-re való tekintettel” kapott iPhone 5s telefonokat ígérnek mostanában notórius lájkolóknak és osztogatóknak, a Szifon.com azonban rámutat, hol hibádzik a dolog.

Átverés volt a KFC étteremből kutyaharapás okozta sérülései miatt kitiltott kislány esete, legalábbis erről szóltak a hírek a hét elején, miután az étterem kamerái segítségével megállapították: a lány még csak nem is járt ott a kérdéses napon. Az értesülést később a KFC is megerősítette (a lány sérüléseinek kezelésére felajánlott 30 ezer dollárt viszont nem vonta vissza), a család azonban a leleplezés ellenére is ragaszkodik a saját verziójához.

Fotó: mashable.com / sport.es / reddit.com

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!