Kedden töltötték fel az internetre azt a videót, amelyben egy nyári ámokfutást örökítettek meg az M7-es autópályán a Balatonról hazafelé tartó fiatalok, akik állítólag egy lány miatt siettek ennyire” – írta például a Blikk a Belsőség blog által újra felfedezett videóról.

Többen is kérdeztétek, mit tudni a felvételről. Szerda délután négykor a rendőrség az alábbi közleményt adta ki az ügyben:

A rendőrség – egy feljelentésre indított korábbi eljárása keretében – megállapította, hogy a felvételt első alkalommal 2010. július 28-án, azaz több mint három év öt hónapja töltötték fel a világhálóra. A rendőrség azonosította a felvételen szereplőket, akiket eljárása során a gépjármű tulajdonosával és vezetőjével együtt kihallgatott. Az eljárás során rendelkezésre álló adatok, információk, szakértői vélemények alapján a rendőrség megállapította, hogy a felvétellel kapcsolatban szóba jöhető szabálysértések, bűncselekmények részben elévültek, részben nem valósultak meg. A felvétel ismételt feltöltése kapcsán a rendőrségnek – az előzőek alapján – további feladata nincs” – írják.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!