Péter jelezte az Urbanlegends.hu facebookos üzenőfalán, hogy ismét terjed annak a hirdetésnek a képe, amely a teljes Szent Család házhoz menetelét ajánlja Szentestére. Az évről évre felbukkanó felhívás “családi hangulatot”, “meghitt, őszinte beszélgetést” és mp3 adatbázisból választható “halk karácsonyi zenét ígér. “A vacsora elfogyasztása után Mária lefekszik a karácsonyfa alá, és megszüli kis Jézust. József sír” – olvasható.

Pedig a sztori a Népszabadság 2004-es cikke szerint már az első évben sem volt igaz: a sokakat felháborító cetlit állítólag a Képzőművészeti Egyetem egy hallgatója készítette, aki a fogyasztói társadalom elvadultságára akart rávilágítani.

Mária és József házhoz jön - Szent család Szentestére

A hirdetés két év múlva újra felbukkant: méghozzá december 21-én az MTI híradásában. A hírügynökség tudósítója még a kitalálóval is beszélt, aki az Index akkori cikke szerint hiába bizonygatta, hogy az ajánlat már nem aktuális, a tudósítás csak elkészült.

Blaha Tamás ötletgazda 2009-ben blogján így emlékezett egykori akciójára:

A/4-es plakát, melyből 30-40 darabot kiragasztottam a lakásom (7. ker. Wesselényi út)és az Intermedia Tanszék (6. ker. Kmetty. 27) közötti útvonalon, 2004 December 5.-én. A plakáton a saját telefonszámom szerepel. A projekt kivitelezése 600 forintba került. A plakáton ígért szolgáltatás országos visszhangot váltott ki. Megjelent offline és online médiumokban, és az első hivatalos nyilatkozatom az RTL Klub Híradójának vezető híre volt december 16.-ikán“.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!