Lássuk előbb a levelet:

“A feleségem beteg lett. Folyamatosan idegeskedett a munkahelyi, személyes gondjai és a gyerekkel való problémái miatt. 35 éves korában nagyon lefogyott,vékony lett és rengeteget sírt. Nem volt boldog nő. Állandóan fájt a feje, a mellkasa, a hátán becsípődtek idegek. Éjjelente nem aludt, csak reggel valamennyit, és nagyon hamar elfáradt a nap végére. A kapcsolatunk a szakítás határára került. A szépsége egyszerűen elveszett,karikásak lettek a szemei, rejtegette az arcát és nem törődött magával. Befejezte a filmezést és visszautasított minden szerepet. Teljesen elvesztettem a reményt és gondoltam hamarosan el fogunk válni… De aztán ELHATÁROZTAM, hogy CSELEKEDNI FOGOK, miután tudtam, hogy NEKEM VAN a LEGGYÖNYÖRŰBB NŐM A FÖLDÖN, akiért a legtöbb férfi odavan és közülük ÉN VAGYOK AZ, aki mellette fekszik, aki mellett elalszik és közben én ölelem át a vállát. ELKEZDTEM ŐT VIRÁGOKKAL, CSÓKOKKAL, APRÓSÁGOKKAL HALMOZNI. MEGLEPTEM ŐT MINDEN NAP, MINDEN PERCBEN és ÖRÜLTEM NEKI, HOGY Ő VAN. SOK AJÁNDÉKOT ADTAM NEKI és Ő ÉRTE ÉLTEM. BESZÉLTEM RÓLA A NYILVÁNOSSÁG ELŐTT, MINDEN TÉMA RÓLA SZÓLT, ÉS DICSÉRTEM ŐT MINDENHOL, Ő ELŐTTE, A BARÁTI KÖRÉBEN. BÁRHOL,AHOL CSAK VOLTAM… Nem fogjátok elhinni de TELJESEN KIVIRÁGZOTT. GYÖNYÖRŰBB LETT . VISSZASZEREZTE A SÚLYÁT, MÁR NEM VOLT IDEGES és JOBBAN SZERETETT MINT VALAHA. SOSEM GONDOLTAM VOLNA, HOGY Ő MÉG JOBBAN TUD ENGEM SZERETNI… és rájöttem egy dologra: A NŐ VISSZATÜKRÖZI A PASIJÁT!!!”

A fenti levél már jó ideje kering közösségi oldalakon, és már azelőtt ismert volt, hogy Pitt elvette volna Angelina Jolie-t. A színésznek persze nem ez volt az első házassága, de arra sem vonatkozhatott, mivel az már 2005-ben véget ért. A levél különösen népszerűvé azután vált, hogy Jolie tavasszal bejelentette: megelőző célból eltávolíttatja melleit.

Az írás – angol – nyelvezete már korábban is gyanút keltő volt, de a Snopes most választ is kapott Pitt menedzserétől, aki megerősítette: nem a színész írta a vallomást. A levél szerzője egyelőre ismeretlen.

Update | A levél 2013 decemberében újra feltámadt, a Wafflesatnoon.com oldal szerint azt követően, hogy a Radaronline-on megjelent egy cikk Brad Pitt nyolcvanas években írt, akkori barátnőjének szóló szerelmes leveléről.

Fotó: flickr.com / KOREA.NET 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!