Miami rádiósok – miután megszerezték Hugo Chavez magánszámát – 2003-ban felhívták a venezuelai elnököt, és Castro hangját tartalmazó felvételek bejátszásával elhitették vele, hogy a kubai vezér keresi.

A hanganyagot egy mexikói látogatás felvételéből vágták ki, amikor is a kubai vezér a mexikói elnökkel találkozott. Ebben többek között olyan mondatok is elhangzottak, hogy “Megkaptad a levelemet?”, amire a megvezetett Chavez a telefonbeszélgetésben igennel válaszolt. Amikor a rádió műsorvezetői felfedték identitásukat, Chavez megszakította a vonalat – számolt be az esetről a BBC.

Pár hónappal az eset után – a Chavezzel folytatott kamubeszélgetés felvételeit használva – a műsorvezetők Fidelt is felhívták, és vele is sikerült elbeszélgetniük. Miután a rádiósok – Castrót gyilkosnak nevezve – ez esetben is leleplezték magukat, a kubai nem tette le olyan gyorsan a telefont, mint venezuelai elvtársa, hanem hangosan káromkodni kezdett – amit fél Miami élőben hallhatott. A BBC 2004-es értesülései szerint az esetet követően a rádiót 4 ezer dollárra büntették.

A beszélgetés spanyol nyelvű, de itt egy részletét – a 7. perctől – angolra fordították: 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!