Egy püspöknek öltözött – a képen baloldalt látható – idegen vegyült el hétfőn a bíborosok között, akik a VI. Pál audienciaterem előtt gyülekeztek, hogy részt vegyenek a konklávét előkészítő tanácskozáson – adta hírül hétfőn az MTI. Az álpüspök keresztet, lila sálat és egy túlságosan rövid püspöki öltözéket viselt. A magát Basilius néven bemutató, és a – nemlétező – olasz ortodox egyházat képviselő álpüspököt a tévések előtt vezették ki a Vatikánból.

A Der Spiegel cikke szerint a férfit Ralph Napierskinek hívják, és nem először adja ki magát püspöknek – aminek a német katolikus egyház képviselői nem nagyon örülnek. A lap szerzője szerint nehéz eldönteni, melyik kifejezés illik a leginkább a német férfira: egyszerű tréfagyáros, egyházkritikus vagy egy különféle érdekes tanokat valló, excentrikus személy.

Weboldala bemutatkozó pdf-jében láthatjuk egy-egy fotó erejéig politikusok mellett mosolyogni, melegfelvonuláson és Love Parade-on menetelni, erotika kiállításon szexuális kiegészítőkkel, illetve egyházi létesítmények előtt összefirkált vécékagylóval pózolni. Interjút nagyon ritkán ad, amikor azonban mégis, többek között olyanokról beszél, hogy az egyháznak nem kéne tabuként kezelnie a szexet, mert ez a magatartás csak a pornográfiát élteti.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!