Kivalasztottuk Önt az Apple ingyenes ajandékara! Latogasson el a http://apple.hu.vx5.cc/?p=01136********* oldalra most, és tekintse meg nyereményét! Kod 8487” – mutatja be az átverést a szifon.com, amely oldal szerint előbb 4-5 szájt között dobálnak minket, végül egy bugyuta tesztre irányítanak.

Ennek apropóbetűs részében ott a lényeg: “Ez egy előfizetéses szolgáltatás. Az előfizetés 508 Ft-ba (ÁFÁ-val együtt értendő) kerül fogadott smsenként, 6 smst küldünk hetente, melyekkel 3 termék vehető igénybe.”

Semmiképpen ne fogadjuk el tehát az ajánlatot, az SMS-t pedig azonnal töröljük, hacsak előtte nem szánunk energiát arra, hogy itt-ott feljelentsük a csalókat. A szifon.com-on elolvashatjátok, mit tehettek, ha utóbbira vállalkoztok.

Update | Pár nappal a próbálkozások után a Telenor is közleménnyel reagált a Facebookon:

“Az elmúlt napokban többen jelezték, hogy egy gyanús tartalmú üzenet érkezett telefonjukra. Felhívjuk figyelmeteket, hogy a képen látható – külföldi telefonszámról feladott – üzenet ismeretlen forrásból származik, lehetőség szerint ne nyissátok meg a linket. Az üzenetben szereplő aloldal állítása szerint a szolgáltató választotta ki a ‘játékosokat’, ez valótlan állítás, átverés. Mi sem ismerjük az üzenet feladóját, az állítólagos ‘játékban’ való részvételt nem javasoljuk senkinek!”

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!