Nem Photoshop, de nem is igazi kukorica – az először tavaly év végén bemutatott projektjéhez Bukta Imre maga rakta össze kukoricaszemekből a képeken látható gnómkukoricákat; aki nem hiszi, élőben is megtekintheti a bizarr csöveket. A róluk készült fotók mellé egy újság is megjelent, amit a Műcsarnok mostani kiállításához november 10-ei dátummal újra kinyomott.

A falut kommandósok vették körül, a templom melletti ‘Village’ plázában tartott falugyűlésen a polgármester hírzárlatot és szigorú biztonsági intézkedéseket rendelt el, azonban a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sms-, és mms-ekből kiderül, hogy a külterületen lesilózott génmódosított kukoricák fertőzhették meg a falusi kertek kukoricatábláit. A rendszeresen tévézők UFÓK-ra gyanakodtak. (…)

Képünkön: P. Gáborné az általa talált óriásra nőtt kukoricával. Azt állítja, Jézus képe jelent meg az egyik kukoricacsövön” – olvasható a SORS című kamubulvárlap “falusi kiadásának” középső oldalain.

Ugyanezen a kiállításon a művész a tévé (média) falusi életet befolyásoló szerepéről is szót ejt:

Nemrég a faluban meghalt egyik rokonom, Juhonka néném. Három dologba élte bele magát igazán. A templomba járásba, a kapálásba és a tévénézésbe. Míg tudott járni, minden misén ott volt, beletemetkezett az imádkozásba. Ha kapált, görbe hátával, bütykös lábaival ráállt az első kukoricasorra, meg nem állt, míg be nem kapálta az egész táblát. Tévézéskor mindent elfogadott, amit sugároztak. Ami a tévéből jött, ugyanolyan érvényű volt számára, mint amit a pap prédikált. Nagyszobájában két oltár volt, egyik Istennek, a másik a tévének.”

– Egy korábbi videó a GM-kukorica projektről

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!