“Congratulations, your mobil number has just won for you 1,000,000 Pounds in the ongoing free mobile promo. For claims contact via e-mail: …@gmail.com”

“Congrats! Your Mobile # has Won $ 1,500.000USD in the FreeLotto Mobile Award. For claims, send TSN#: 3579220329, Your Name & Number to: …@msn.com “

– szól az általatok beküldött két verzió.

Mindez persze átverés: senki ne válaszoljon az üzenetre, se telefonon, se e-mailben. A pénznyeremény csupán egy csali, kontaktfelvétel után nem kaptok semmit, sőt tőletek próbálnak pénzt kicsikarni különféle jogcímeken (banki költségek, adó, biztosítás, stb). Ha hallgattok rájuk, és mégis elkülditek a pénzt, újabb igényekkel jelentkeznek, újabb váratlan költségekre hivatkozva – írja a Hoax-Slayer.

A jelenség egyébként nem új, csak korábban jellemzően e-mailen keresztül folyt a beszervezés. Mint arról jó pár éve a Legendavadászatban is szó esett: a holland lottónak nevezett csalási módszer még a nigériai lottónál is jövedelmezőbb a csalók részére, pedig “játékosként” elég lenne egyetlen dolgot végiggondolni: hogyan nyerhetnénk egy olyan játékon, amelyben részt sem vettünk?!

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!