A kétszemélyes művészeti csoport az interaktivitást és a videós projekciót kombinálja a valós életben csupán percekig tartó street art-tá. Az előadás kulcsa a festőhengerben lévő érzékelő, amely megmondja a projektornak, hogy a videofestmény mely részei mikor válhatnak láthatóvá.

A duó két tagja – Blake Shaw és Bruno Levy – a The Atlanticnak adott interjújukban elmondták: művészetük üzenete a hagyományos graffititől eltérően nem az utcán, hanem az interneten keresztül éri el a közönséget. Akik mégis olyan szerencsések, hogy élőben láthatják a performanszot, legtöbbször ámuldozva követik a videofestést, próbálva megfejteni a produkció titkát.

Állítólag egy alkalommal New Yorkban csak úgy úszták meg az előállítást, hogy lekapcsolták a projektort, megmutatva ezzel a rendőröknek: semmi nyomot nem hagynak maguk után.

SWEATSHOPPE Video Painting Europe

www.sweatshoppe.org www.brunolevy.com www.blakeshaw.net New media art duo SWEATSHOPPE aka Blake Shaw and Bruno Levy are back from Europe with a new video that showcases their live interactive video wheatpaste in Berlin, Bristol, Belgrade, London and Paris.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!