A Flickren is olvasható felhívás szerint a fotón látható embereket 2006. július elsejére trombitálták össze a wisconsini Beloit-ban. Az újrafeldolgozás a helyi, Friends of Riverfront nevű szervezet új rendezvényének promózására készült.

Az önkénteseket arra kérték, hétköznapi ruhában érkezzenek, de azért felhívták figyelmüket: kalap és napernyő lehetőleg legyen náluk, valamint szükség lesz egy kisebb hajóra is. Pár dolgot – például a kommentelők által is hiányolt majmot – végül nem sikerült beszerezniük a helyieknek, de a pártízezres lélekszámú település projektje olyan jól sikerült, hogy híre hamar túllépett a város határain.

A festmény a Bolondos dallamok egy korábbi epizódjában is megjelenik, ahogy Tapsi Hapsiék átfutnak rajta…

Looney Tunes Sunday in the Park

Elmer Fudd chases Bugs Bunny through Georges Seurat’s “A Sunday Afternoon on the Island of La Grande Jatte.”

… 2011-ben pedig az amerikai Office sorozat használta fel, szintén promóciós célokra.

Georges Seurat francia festő, a pointilizmus úttörője 1859 decemberében született. Technikája tudományos színelméleteken alapult, képein keveretlen apró színfoltokat helyezett egymás mellé – olvasható az MTI életrajzában. A művész a palettán történő keverés helyett az optikai keverés módszerét alkalmazta, amelyet a néző szeme végez el. Egyik leghíresebb képét, a Vasárnap délután a Grand Jatte szigetén címűt 1886-ban mutatták be egy csoportos impresszionista kiállításon. Ha érdekel titeket, hogyan sikerült az idő múlásával átalakuló színeket megmenteni, itt egy interjúból megtudhatjátok.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!