A Bukaresti Ambulancia orvos-koordinátora szerint intézményük dolgozói egyre nehezebben tudják elvégezni a szervátültetéssel járó munkájukat. Mindez azoknak az interneten megjelent, hamis információknak köszönhető, melyek szerint “álambulanciák” gyermekeket rabolnak, hogy szervdonorként használják fel őket.

Az ügyre a média is ráharapott, aminek köszönhetően az elmúlt napokban Bukarestben kövekkel támadtak az ambulanciákra, az ott dolgozókat pedig bántalmazták. A hisztérikus légkört jól jellemzi, hogy csütörtökön este megvertek egy férfit, aki véletlenül egy gyermek közelében tartózkodott, amikor egy utcai árus azt kiabálta: “Vigyázz, gyermekrabló!”.

Vasile Viorel bukaresti rendőrfőkapitány pénteki sajtókonferenciáján azonban határozottan kijelentette: a fővárosban semmiféle gyermekrablásról nem érkezett feljelentés, az interneten terjedő információk hamisak – az otthonról eltűnt gyermekeket mind megtalálták az elmúlt időszakban. A rendőrség egyben óva intette a médiát attól, hogy effajta híreszteléseknek helyet adjon híradásaiban.

Az evz.ro péntek délután mindenesetre vezető helyre tett, percről percre frissített cikkben foglalkozott a témával.

Fotó: sxc.hu

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!