“Eddig a békésnek hitt Nyergesi idill is felborult… annyi mindent lehet hallani :/ Nemtudom már mi igaz , és mi nem … hallottam olyat hogy szervkereskedők járnak Lábatlan-Nyerges-Egom között…és hogy már Nyergesen találtak egy halott lányt a Dunában, vagy a Duna parton… úristen, ha ezek igaz hírek , akkor azért elég morbidak :S Meg hogy lányokat próbáltak autókba tuszkolni .. vagy ez még a másik hírhez tartozna ? ! ki tudja …” – ez egyike azoknak a neten is terjedő rémhíreknek, amelyek kapcsán a rendőrség ma megnyugtató közleményt adott ki.

Ebben cáfolnak minden híresztelést, egyben felidézik a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság november 9-én – bűnmegelőzési célzattal – kiadott közleményét két megtörtént, szerencsés kimenetelű esetről. A rendőrség akkor a lányok elutasító magatartását példaként említve próbálta “felhívni a fiatalok és szüleik figyelmét a követendő viselkedésre”, a történtek és a rendőrség határozatlan közleménye azonban kiszínezve terjedtek tovább a helyiek körében.

Okulásként idemásolom a 9-ei rendőrségi sajtóanyagot, kiemelve két – véleményem szerint – szerencsétlenül megfogalmazott mondatot :

“Egy erős testalkatú, fekete hajú, sötét bőrű férfi szólította meg a 17 éves középiskolás lányt Nyergesújfalun. Útbaigazítást kért, majd kiszállt piros színű autójából és megpróbálta erőszakkal a gépkocsiba tuszkolni a lányt. A kiabálásra elengedte áldozatát, majd elhajtott. Mindez több mint egy hete történt, de a Rendőrség csak a napokban szerzett tudomást a történtekről.

Kiderült, hogy nem ez volt az első eset. Pár nappal korábban Lábatlanon hasonló szituáció zajlott le. A férfiról adott személyleírás megegyezik, itt azonban egy fekete szín autó állt meg egy 13 éves lány mellett. „Elvigyelek”? – ennyit kérdezett a férfi, majd a nemleges választ követően tovább állt.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gyermekek, fiatal lányok, fiúk figyelmét, hogy ne álljanak szóba idegenekkel. Egyedül lehetőség szerint ne menjenek haza, inkább csoportosan, egymást kísérve hagyják el az iskolát. Kerüljék a sötétebb, közvilágítással nem rendelkező útszakaszokat, a bokrosabb területeket. A szülőket is kéri a Rendőrség, hogy beszélgessenek el gyermekeikkel, az idegenekkel kapcsolatos elővigyázatosság legyen téma családi körben is.”

Fotó: sxc.hu

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!