56 tetovált csillag az arcon

A hét elején bukkant fel az a videóval illusztrált hír, miszerint egy tizennyolc éves belga lány, Kimberley Vlaminck három darab csillagot szeretett volna tetováltatni az arcára, amiből végül, mivel volt egy kis félreértés közte és a tetoválóművész között, ötvenhat lett. A hír bejárta a világsajtót, péntekre azonban megjelentek az első hírek, miszerint átverésről van szó. Egy holland blog szerint nemcsak az a gyanús, hogy a lány mindössze egy rádiós interjút volt hajlandó adni, hanem az is, hogy a neten megjelent egy Kimberlizer nevű oldal, ahol saját arcunkra is csillagokat rakhatunk. Ennek az oldalnak a készítője pedig az az MNM nevű ügynökség, amelynek a logója egy csillag.

Romantikus nemzetképünk hőse, Dugovics Titusz

A Múlt-kor találta meg Szőcs Tibor Hadtörténelmi Közleményekben publikált írását, melyben a szerző a Dugovics-legenda különböző rétegeit vizsgálta meg. A hagyomány szerint Dugovics Titusz 1456. július 21-én vált az önfeláldozó magyar hősiesség jelképévé, amikor Nándorfehérvár falainál magával rántott egy törököt. Hogy mi az igazság? Kattints a Múlt-kor zanzájára!

Egyedi fotók az Air France katasztrófájáról

Újra terjed az a körlevél, melyben egy repülőszerencsetlenség képeit láthatjuk, méghozzá állítólag a közelmúltban lezuhant Air France-ét. A levélben még a kamera típusát is megjelölik, hogy mindez a hitelesség érzetének növelése érdekében, vagy azért törtlénik, hogy lássuk, ez egy mennyire strapabíró kis gép, talán sosem tudjuk meg. Egy biztos: a képeket a Lost című sorozatból vágták ki.

Castro fiát csőbe húzták

Egy Amerikában élő emigráns azt állítja, hogy – magát egy 27 éves, kolumbiai sportújságírónőnek kiadva – szoros internetes kapcsolatba került a kubai ex-vezér, Fidel Castro fiával. A kapcsolat 8 hónapon át tartott, melynek során a kis Castro több dolgot is megosztott mindennapi életéből, államtitkok azonban nem szivárogtak ki, írja a BBC.

A könyvillatú spray legendája

Tényleg van olyan dezodor, amelytől papírszaga lesz az elektronikus könyveknek? Az ITcafé válasza egy Könyvesblogon és Könyvkolónián megjelent cikkre.

Ahmadinezsád emberei menni Photoshop-tanfolyam

A jelenlegi elnök, Ahmadinezsád mellett is tüntettek – legalábbis egy fotó szerint, melyről azonban egy iráni fotós kiderítette, hogy manipulálták, a kép egyes részein ugyanis ugyanazok az emberek szerepelnek – írta a hvg.hu.

Az igazság Roswellről

A BBC – nem tudom, milyen aktualitás kapcsán előszedett – helyszíni riportja ufó-ügyben.

Marketing és PR a közösségi oldalakon keresztül

Szeretik, mert ingyenes. De tényleg az? És az a rengeteg idő és erőforrás, amibe egy ilyen stratégia kidolgozása és kivitelezése kerül? Remek cikkgyűjtemény hitekről és tévhitekről.

A válság és az öngyilkosság kapcsolata

Néhány nyilvánosságra került öngyilkossági kísérlet is elegendő volt ahhoz, hogy felelevenedjenek a válságra önpusztító módon reagáló magyarságról alkotott klisék – olvasható az új HVG-ben.

Fotó: fortepan.hu

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!