Az ország egészségügyi és belügyminisztériumának nyilatkozata az Egyptian Gazette szerdai híradását követte, amely szerint Kairótól nem messze egy különleges számkombinációt tartalmazó sms elolvasását követően egy férfi vért okádott, majd holtan zuhant össze – adja hírül a hvg.hu. Az sms tartalma nem került nyilvánosságra, csak annyit tudni, hogy + jellel kezdődik és az üzenet utolsó három karaktere 111.

Az igazságügyi minisztérium sajtóképviselői még sosem találkoztak hasonló esettel, a pletyka pedig minden tudományos ténynek ellentmond. A France 24 értesülései szerint az egyiptomi belügyminisztérium három olajipari munkást tartóztatott le, a hírek szerint ugyanis ők kezdték el terjeszteni a rémhírt; kihallgatásuk jelenleg is tart.

A Spiegel szerint egy hasonló pletyka felütötte már a fejét 2007-ben is. Akkor olyan telefonszámokat terjesztettek sms-ben, amelyekről azt állították, hogy halálos telefonhívások érkeztek róluk. Abban az esetben hamarabb kiderült az sms-ről, hogy csupán átverés, és nem volt szükség a hatóságok közbeavatkozására.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!