Nem árt vigyázni, mielőtt valaki imádott sztárjának a kedvenc szokásait, esetleg tanácsait magáévá teszi, mert nem biztos, hogy megalapozott az állítás – írja cikkében a hvg.hu. Ebben nyújt segítséget a Sense About Science alapítvány projektje, amiben kutatók összeállították a tényeket a hírességektől származó áltudományos állításokkal szemben. A megalázó személyeskedéstől az alapítvány azt reméli, hogy a hírességek ezentúl tartózkodnak majd az alaptalan megjegyzésektől.

A 2002-ben alapított és több mint 2000 regisztrált tudós által támogatott szervezet célja, hogy segítse az embereket eligazodni a tudományos és ál-tudományos információk között. A Sense About Science folyamatosan szemlézi a médiát, segít kapcsolatba lépni igazi tudósokkal, és közleményeivel rendszeresen ekézi a kuruzslókat.

Itt megtekinthetitek a szervezet 2007-es felhívását, itt pedig az idén januárban kiadott visszatekintést, melyen a sztárok egyes mondatait kommentálják – arcukat is vállalva – a témában tevékenykedő tudósok. Idén a kiemelt hírességek között volt Madonna, Gwyneth Paltrow, Nicole Kidman, dicséretet kapott azonban a tavaly még elmarasztalt Jamie Oliver sztárszakács.

Fotó: sxc.hu

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!