A levél feladója magát bérgyilkosként mutatja be, akit 50 ezer dollárért béreltek fel likvidálásunkra. Felhívja a figyelmünket, hogy a levélről senkinek ne szóljunk, egyben felajánlja, hogy kivásárolhatjuk magunkat.

2007 januárjában a rémület tovább folytatódott: megjelent a fenyegető levelek újabb változata, amely külsőségeiben úgy néz ki, mintha az FBI londoni irodájából érkezett volna. Ebben arról értesítenek bennünket, hogy Nagy-Britanniában elkaptak egy sorozatgyilkost, akinek volt egy listája, amelyen a mi nevünk is szerepelt. A szintén hamis levélben arra kérnek minket, jelentkezzünk az irodánál, hogy a munkájukat ezzel is segítsük.

A hatóságok azt gyanítják, hogy a helyesírási hibáktól hemzsegő levelek nem az Egyesült Államokból indultak világkörüli útra. Az FBI arra kéri az internetezőket, hogy semmiképpen ne válaszoljanak a fenyegetésre, mert ezzel lehetővé teszik azonosításunkat a feladók előtt, akik ezeket az információkat további zsarolásokra használhatják.

Az AFP hírügynökség egy cikke szerint egy levélre válaszoló érintett egy válaszlevelet kapott, amelyben már munkahelyének címe és lányának neve is szerepelt. (Amit a válaszoló emailcíméből illetve egy kis szerencsével az internetről bárki kinyomozhat.)

A levél teljes szövege megtalálható itt.

Fotó: sxc.hu

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!