tengeriszornyA képen látható Fídzsí Sellő (Feejee Murmaid) névre keresztelt „lény” Juan Cabana szörnykészítő művész kreálmánya. Ilyen sellőket Cabana mellett még Sarina Brewer és Mark Frierson művészek is készítenek, de Cabana teremtményei a legdrágábbak: egy 6 lábas példánya például 6 ezer dollárért kelt el az interneten, a fotón látható szörnyért pedig 637 dollárt fizettek az eBayen.

Külön érdekesség, hogy a művész – illetve az, aki eladta az eBayen a sellőt – az aukciós szájton azt írta: a mumifikált tengeri szörny tetemét a floridai Tampa egyik tengerparti szakaszán találta. Állítása szerint a helyszínen akkor rajta kívül csak egy nő volt jelen, aki azonban – elszörnyedve a látványtól – hamar elhagyta a strandot. Ő maga hazavitte a fura kreatúrát, majd megvizsgálta, és megállapította, hogy a húsa, fogazata, állkapcsa, koponyája 100 százalékig valódi. Az eBayen kínált „nem azonosított” halról a felajánló azt állította: noha mumifikált, különféle kémiai anyagokkal lett kezelve, ezért nincs halszaga.

szorny2Cabana munkája ugyanolyan művészi alkotás, mint az ugyancsak e-mailben terjedő, és a rejtélyes chupacabrához hasonlított szörny, amely – bár azt terjesztették róla, hogy a cunami sodorta partra – valójában Jordu Schell hollywoodi filmes szakember munkája.

Cabana többi szörnyét itt tekinthetitek meg.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!