A körlevél így néz ki:

Olvassátok el ezt a levelet, és cselekedjetek gyorsan. Ezt a levelet egy olyan információval küldöm, amit egy profi barátomtól kaptam. A Microsoft és az AOL az Internet Explorer biztonságának növelése érdekében tesztelték ennek a programnak a beta változatát. Amikor továbbkülditek ezt a levelet az ismerőseiteknek, a Microsoft leellenőrzi, 2 héten keresztül. A Microsoft 245.- EUR fizet minden egyes személy után, akinek továbbkülditek ezt a hírt, 243.- EUR fizet minden továbbküldött hírért, és 241.- EUR-t minden harmadik személynek, aki megkapja ezt a hírt. Két hét múlva a Microsoft e-mailen felveszi veletek a kapcsolatot, és átutalja az összeget. Eleinte nekem is kétségeim voltak, amíg 2 hét múlva fel nem vették velem mailen a kapcsolatot, és rá pár napra át nem utaltak számomra 24800 EUR-t. Mindenképpen küldjétek tovább ezt a hírt, mielőtt befejeződik az Internet Explorer beta verziójának a tesztelése. Aki mindezt megteheti, nem más mint Bill Gates úr. A marketing összes költsége őt terheli.

Nem, nem fog fizetni még Gates úr sem, akárhány helyre is külditek tovább. Se ő, se más cégek, még akkor se, ha betegek gyógyítására gyűjtenétek.

Mindenesetre érdekes, hogy a korábbi bejegyzéseink ellenére ilyen nagy számban kerestek meg minket e levél cáfolatát követelve.

Fotó: sxc.hu + reddit.com

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!