microsoft

A kép valódi, 1978. december 7-én készült, nem sokkal azelőtt, hogy a cég átköltözött volna Új-Mexikóból Washington államba. A fotón látható személyek: (balról jobbra, felülről): Steve Wood, Bob Wallace, Jim Lane, Bob O’ Rear, Bob Greenberg, Marc McDonald, Gordon Letwin, Bill Gates, Andrea Lewis, Marla Wood és Paul Allen – írja a Snopes.

A cég ekkor már szépen fejlődött – mint azt Az ötletember című könyvében Paul Allen leírja -, a legjobb úton volt, hogy lezárja első 1 millió dollárt hozó évét. Az alkalmazottak a költözés apropóján gyűltek össze az az évi Pearl Harbor-emléknapon egy bevásárlóközpont második emeletén.

Annak ellenére, hogy aznap kegyetlen vihar tombolt Albuquerque-ben, a cég 13 embere közül 11-en jelen voltak a fényképezkedésnél. Ric Weiland már a cég következő ingatlanját kutatta Seattle-ben, Miriam Lubowot pedig férje beszélte le arról, hogy a hóesésben autóba üljön (A kép alatt olvasható felirat ellenére a vállalat egyébként akkor még nem volt “Corporation”, azzá csak évekkel később vált.)

Ha ma ránézek arra a nevezetes fotóra, egy csapat fiatalt látok, akik aggódnak, hogy mit hoz számukra a jövő. (…) Ha az ember jól megnézi a képet, észreveszi, hogy szinte mindenki mosolyog rajta. Ez visszahozza akkori hangulatunkat. Ha a Microsoft kezdeti időszakáról beszélek, mindig megpróbálom elmagyarázni az embereknek, milyen remek hangulata volt. Minden abszurd óra vagy vita ellenére is úgy gondolok arra az időre, hogy életünk legboldogabb időszaka volt” – emlékezik könyvében Paul Allen a fotó születésének pillanatára.

2008-ban újra összeállt az akkori csapat egy fotó erejéig, a 2002-ben elhunyt Bob Wallace helyére az első képről hiányzó Miriam Lubow került:

microsoft2008
Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!