Az alábbi levélben nem sok új állítás van, inkább csak mixeli a közelmúlt hasonló figyelmeztetéseinek – hamis – állításait:

“Kedves Ismerőseim!

Megtennétek valamit? Szívesen maradnék veletek kapcsolatban, de a facebook utolsó változtatásaival sajnos a Nyilvánosság most minden aktivitást láthat. Ha a barátaink közül valaki a “Tetszik” vagy a “Hozzászólok” gombra kattint, az ö barátai automatikusan látják a mi üzeneteinket is. Sajnos a facebook úgy alakította ki, hogy mi ezt a beállítást saját magunk nem tudjuk megváltoztatni! Ezert van szükségem a segítségetekre.
Csak Ti tudjátok ezt megtenni. Kérlek, menj az egereddel a nevemre itt a bejegyzés fölött (ne klikkelj), megjelenik egy ablak, most menj az egérrel az ismerősök feliratra (itt is klikkelés nélkül), ezután le a “Beállítások”-ra, ide klikkelj, és meg fog jelenni egy lista. Kérlek távolítsd el a pipát a “hozzászólások és kedvelések” mellől úgy, hogy ráklikkelsz.
Ha ezt megteszed, akkor az aktivitásaim a barátaim és családom között fog maradni és többé nem lesz nyilvánossá téve. Köszönöm segítséged!
Másold be a státuszodba, hogy a Te ismerőseid is meg tudják tartani a magánszférájukat, ha ez nekik is fontos. Köszönöm

A Facecroocks szerint az üzenet valótlanságokat állít: ha követjük az abban leírtakat, azzal sem saját, sem ismerőseink magánszféráját nem védjük meg. Az egyedüli, amit elérünk, hogy leiratkozunk ismerősünk néhány Facebook-kommentjéről és lájkolásáról.

A Facecrooks arra is felhívja a figyelmet, hogy amikor a fenti üzenet alapjául szolgáló figyelmeztetés először megjelent, a Sophos szakértői részletesen is bemutatták, miért nem működik a dolog – akit érdekel, itt elolvashatja.

A Facecrooks szerint a legjobb, amit tehetünk, hogy minden helyen a “Csak az ismerőseim” részére beállítást használjuk, a “barátok barátai” beállítással ugyanis akár 150 ezer ember részére is elérhető lehet egy-egy bejegyzésünk.

Ezen felül pedig tartsuk fejben, hogy ha hozzászólunk vagy lájkolunk egy nyilvános vagy barátok barátai által látható poszthoz, akkor aktivitásunk látható lesz mindazon emberek számára, akik a bejegyzést látják.