Linkszüret facebook-front

2012. március 27. kedd | Szerző: marinov

6

Ki nézi a profilomat? – ezredjére is megesszük

Megosztom a Facebookon

Annyira szeretnénk tudni, kik látogatják facebookos oldalunkat, hogy rendre bedőlünk az ezzel kapcsolatos ígéreteknek. A legfrissebb átverés gyanakvásunkat úgy próbálja kicselezni, hogy azt állítja: a korábban nem létező lehetőség egy facebookos frissítésnek köszönhetően most tényleg elérhető


New Update from facebook. Now you can check who visited your profile. check here ——–>>>FAŒBOOK PROFILE VIEWER ®<<<” - áll a Sophos blogja által idézett üzenőfali bejegyzésben, amire kattintva egy alkalmazás engedélyezésére kérnek minket.

Az ígéretből persze most sem lesz semmi, a forgatókönyv az engedély megadását követően a szokásos módon alakul: az alkalmazás kiposztolja az üzenetet falunkra, hogy ismerőseinket is becsalja.

Ha bedőltél az átverésnek, töröld a faladról az akaratodon kívül kirakott üzenetet, vond vissza az alkalmazástól a falra írási jogot, majd jelöld be spamként – ajánlja a Sophos bloggere.

Megosztom a Facebookon | Megosztom a Twitteren


Hírlevél + Facebook + Médiaajánlat:


6 hozzászólás ehhez: Ki nézi a profilomat? – ezredjére is megesszük

 1. Paránytrilla mondja:

  Én a legegyszerűbb megelőzési módot választottam: semmilyen alkalmazást nem veszek fel, aminél engedélyt kell adni arra, hogy nekem vagy a nevemben másoknak üzeneteket küldjön. Így “sajnos” elég kevés “remek” dolgot használok a facebookon :), de legalább nyugodt lehetek, hogy senki nem küldözget a nevemben semmit…
  Klassz az oldal! ;)

 2. BadGuy mondja:

  Manapság nagyon sok az érzelmileg visszamaradott fiatal felnőtt és bizony sokan reménykednek hogy az ellenkező nem nézegeti a profiljukat.

  Persze ettől még nem fogják leszólítani az utcán a kiszemelt hölgyet/urat de a remény (és az ebből fakadó spamrobotoknak való bedőlés) örök. :)

 3. flipi mondja:

  Mégis van aki bedől. Egy ismerősöm is használt egy ilyet, ami ki is rakott az oldalára egy képet, amin mutatta, hogy néhány ismerőse milyen gyakran nézte a profilját. Én pl. innen tudtam meg, hogy óránként egyszer megnézem. De volt olyan is, aki percenként nézte. Ugye milyen valósághű?

 4. Facebook hacker mondja:

  @flipi

  Természetesen az is kitalált, csupán véletlenszerűen dobálta ki az alkalmazás a neveket.
  Azt az infót lehet csak lekérni a Facebook API-ból, hogy a képeidet és bejegyzéseidet kik lájkolták és kommentelték. Ebből ki lehet szedni a “legjobb” barátaid/barátnőid nevét.

 5. Androidus mondja:

  Nem veszek fel ilyesmit, mert hányok a nevemben küldött üzenetektől. Viszont már elnézést, de ezt nem nevezném “bedőlésnek”. Miért ne lenne lehetséges? Egy facebook-on? Oké, guglinál lehetetlen ezredekkora hiba is, de facebook-on?? Pont pár napja láttam egy olyan spam-et, ami úgy terjed, hogy a nagymellű csaj videóját ígérő képre kattintasz, és ez volt az engedélykérés + megadás egyben arra, hogy a nevedben kikürtölje, mennyire szereted a nagymellű csaj videóját. És mióta is van ez a hiba? Hát, kábé évek óta. NoScript persze ordítana, ha nem ismerném fel messziről, de a lényeg: facebook-nál simán belefér bármi. Én azt várom, hogy egyszer úgy omlik össze, hogy utána már nem tudják összerakni.

 6. Pingback: OMG!-videók keserítik a facebookozók életét | Urban Legends

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑

Olvasd el ezt is:

Interneten a legrégebbi Tell Vilmos legenda

Már a neten is olvasható Tell Vilmos legendájának legrégebbi írásos változata, miután a sarneni fehér könyvet digitalizálták a freiburgi egyetem...

Close