Péter hívta fel a figyelmem, hogy a magyar neten terjed egy német plakát fotója, ezzel a fordítással:

“Integrálódj, fehér nő! Ez a ruházattal kezdődik és légy tekintettel a vallásos kisebbségek érzéseire. Öltözködj respekttel velük szemben.”

A Correctiv 2021 februári cikkéből kiderül: valóban létezik ilyen plakát, azt az elmúlt fél évben Németország-szerte több helyen is kitették, és – még ha kicsit döcög is – a magyar fordítás lényege is stimmel.

De nem rasszizmusellenes, állami népnevelő célzattal készült, és nem is muszlimok készítették, mint azt az ezzel kapcsolatos különféle posztok sugallják. A plakátot egy muszlimellenes youtuber osztotta meg letöltésre és terjesztésre egy 2021 februári videója alatt.

A szóban forgó videóban a Die Vulgäre Analyse néven futó felhasználó arról beszél: új plakátjaik vannak, és azok letölthetők a videó alatti linkekről. E plakátok egyike a fenti is, amelyről a videó készítője így beszél:

“Fontos volt számomra, hogy a fehér nőt agresszorként, a muszlim migránsokat pedig szimpatikus figuraként ábrázoljam, ugyanakkor elég finom maradjon ahhoz, hogy reális legyen.”

A Correctiv cikke hozzáteszi: a Die vulgäre Analyse profil alatt publikáló, magát Shlomo Finkelsteinnek is nevező felhasználó korábban Korán-égető akcióival hívta fel magára a figyelmet.

Integrálódj, fehér nő! plakát
A plakát kihelyezéséről készült fotók a Google képkeresőjében

Sajtóhírek szerint a plakát több német városban is felbukkant az elmúlt fél évben, és nem egy esetben a rendőrség távolította el őket.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!