Az Idea Alapítvány akkreditált programjának célja egy olyan tanárképzés megvalósítása, amely a kritikai médiaműveltség fejlesztéséhez szükséges ismereteket kínálja – elsősorban az általános iskola felső tagozatában tanító pedagógusok számára.

A képzés felkészíti a tanárokat arra, hogyan segítsék diákjaikat az információs környezetben való eligazodásban, valamint az információ értékelését biztosító készségek megszerzésében. A programot szervező Idea Alapítvány idén nyáron kategóriagyőztes lett az Edison 100-as megméretésen.

A résztvevő pedagógusok – egy e-learning és egy kétnapos jelenléti képzés után – egy nyolc tanórából álló csomag alapján saját iskolájukban valósítják meg a gyakorlatot.

A képzés és a jelentkezés részletei elolvashatók az Idea Alapítvány honlapján. Jelentkezési határidő: 2021. október 15. Mivel az alapítvány erőforrásai végesek, túljelentkezés esetén a tanári motivációs bemutatkozások alapján válogatunk.

A képzést az Idea Alapítvány résztvevőnként 25 ezer forint összegű ösztöndíjjal támogatja, amelyet a képzés végén, a tanúsítvány kiadásakor biztosít a tanároknak.

Az InfoGrund kiscsoportos tanárképzéseken eddig 27 iskola 53 pedagógusa vett részt.

Illusztráció: chenspec / Pixabay

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!