Az Edisonplatform célja, hogy segítsen azoknak a szülőknek, akik aktívan keresik a lehetőségeket gyerekeik fejlesztéséhez. A listán szereplő projekteket idén is szakmai zsűri választotta ki, és sorolta nyolc kategóriába. A saját kategóriájukban legkiemelkedőbb programokat augusztus 31-én díjazzák.

Az Edisonplatform közleménye szerint a százas listán olyan kezdeményezések szerepelnek, amelyek a tárgyi tudás mellett nagy hangsúlyt fektetnek a jövőben kulcsfontosságú kompetenciák fejlesztésére. Az Edison100 szereplőiben az a közös, hogy újszerűek témájukat és megközelítésüket tekintve is, a jövő szempontjából kritikus tudást fejlesztenek, és hosszú távú hatás elérésére törekszenek.

Akárcsak a korábbi években, idén is lesz közönségszavazás, amelyre augusztus 29-ig bárki leadhatja a voksát az nlc.hu oldalán. Szavazni itt tudtok, az Idea Alapítványra leadott szavazatokat külön megköszönöm.

Az Idea Alapítvány – amelynek egyik alapító kurátora vagyok – célja az információ hitelességének vizsgálatához szükséges készségek fejlesztése. Az iskolában a diákok megtanulnak írni és olvasni, arra viszont senki nem készíti fel őket, hogyan különböztethetik meg a valódi híreket az átverésektől. Az Idea Alapítvány programjai ezt a hiányt szeretnék pótolni.

Ha tetszik ez a munka, kattints ide, görgess az I betűs projektekhez, és szavazz az Idea Alapítványra. Köszi!

Fotó: Joanna Kosinska /unsplash.com

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!