Baron Cohen a 2018-as, Who is America? című sorozatban – magát izraeli terrorelhárítás-szakértőnek álcázva – kereste meg Roy Moore alabamai politikust, az állam egykori, tisztségéből felfüggesztett legfelsőbb bíráját – írja a hvg.hu.

Az Erran Morad néven bemutatkozó ál-terrorelhárító a műsor során előhúzott egy különleges detektort, amely állítása szerint csipog a szexuális ragadozók és pedofilok közelében. Moore – miután a kamudetektor bejelzett – távozott a helyszínről.

‘Roy Moore Interview’ Ep. 3 Official Clip | Who Is America? | SHOWTIME

A comedy from Sacha Baron Cohen.All Episodes Available Now, only on SHOWTIME.#WhoIsAmerica Learn More About WHO IS AMERICA? https://s.sho.com/2JuGkPHSubscrib…

A lap emlékeztet: műsort egy évvel azután vették fel, hogy nyolc nő szexuális zaklatással vádolta meg Moore-t. Közülük az egyik azt állította, hogy mindössze 14 éves volt az erőszak idején. Moore szerint azonban mindez csak politikai támadás volt.

Az HBO műsora után Moore beperelte a komikust, tőle és a csatornától összesen 95 millió dolláros sérelemdíjat követelve.

Az ügyben 2021-ben hirdettek ítéletet, elutasítva Moore követeléseit. A bíró szerint nyilvánvaló poénról van szó, amit értelmes ember nem gondolhat másként. Ráadásul Moore a műsor felvétele előtt beleegyezett, hogy nem indít pert – idézi a hvg.hu a Washington Post cikkét.

Moore ügyvédje szerint az ítélet elfogult és előítéletes volt, és a politikus fellebbez az ítélet ellen.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!