A Rejtélyes történetek című könyv egyes feladványainak megoldásához hol logikára, hol képzelőerőre van szükség. Játszhatod egyedül is, de családdal együtt még izgalmasabb.

Az alábbi feladvány elsősorban a logikát fejleszti, és – ha csak nem hallottad már korábban a történetet – nem könnyű a megoldása. Ne vágd rá rögtön, ami eszedbe jut, hanem előtte gondold át!

A sejk utódja

Évszázadokkal ezelőtt egy messzi-messzi birodalomban élt egy öreg sejk, akinek a halála előtt el kellett döntenie, hogy a két fia közül melyik kövesse őt a trónon. Ezért egy nagyon különös próbatétel elé állította őket: az a fiú lesz az utódja, akinek a lova lassabban ér az oázishoz.

A sejk mindkét fia lóhátra pattant, ám mielőtt az oázishoz értek, megálltak gondolkodni. Letáboroztak az oázis közelében, és ott töltöttek néhány napot és éjszakát, miközben azon tanakodtak, hogyan szerezhetnék meg a trónt.

– Két. Szó.

Mígnem egy arra járó bölcs öregember két szóval elárulta, mit kell tenniük. Mindketten követték a bölcs tanácsát, és megsarkantyúzták a lovukat, hogy elsőként érjenek az oázishoz.

A megoldás

A megoldást az alábbi két csillag között találod, fehér betűvel szedve. Ha kíváncsi vagy rá, jelöld ki a csillagok közötti részt, és a megoldás feltárul.

* Az öreg annyit mondott: Cseréljetek lovat! *

A fejtörőt a kiadó engedélyével közöltem a Rejtélyes történetek című könyvből.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!