Az alábbi felvétellel a Reuters tényellenőrzőinek oldalán találkoztam. A videóról több helyen is azt állították, hogy azon egy oltott azonnali halála látható.

A Reuters tényellenőrzői szerint a felvétel valós, az izraeli Rishon LeZion városának egyik oltópontján készült. A videón szereplő férfi oltása után tényleg elájult, ezért azonnal átvitték az ügyeletre, de nem halt meg. Ellátása után nem sokkal hazaengedték.

A férfi helyi lapokban nyilatkozó felesége szerint férje félelmében ájult el, és azóta jól van. Az egészségügyi szolgáltató is megerősítette a Reutersnek: nem allergiás reakcióról volt szó.

A hírügynökség anyaga emlékeztet: Izraelben nagyon jól haladnak az oltásokkal, az ország 9 milliós lakosságának körülbelül 44 százalékát beoltották már a koronavírus elleni vakcinával.

Tiffany Dover nővér esete

Hasonló történet terjedt 2020 végén egy amerikai esettel kapcsolatban is. Ott egy tennessee-i kórház nővére, Tiffany Dover szédült meg és került a földre közvetlenül a beoltása után.

Az esetről készült felvétel gyorsan körbejárta a világot, és elterjedt, hogy az eset után Tiffany Dover meghalt. Miután a nővér halálhírét keltették, a kórház december 21-én egy videót adott ki, amelyen Tiffany a kollégái körében látható. A kétkedőket azonban már semmi nem tudta megnyugtatni.

Az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) szerint ájulást sokféle orvosi eljárás kiválthat, és szinte mindenféle vakcina esetében elfordulnak hasonló tünetek.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!