Chuck Norris sosem rejtette véka alá a világnézetét és politikai hovatartozását. Így amikor egy héttel a washingtoni Capitolium megostromlása után a Twitter legnépszerűbb tartalmai közé küzdötte fel magát egy páros szelfi, bemondásra sokan elhitték, hogy a színész látható a képen.

Chuck Norris ellen azonnal online hadjárat indult, mielőtt bárki is utánajárt volna, hogy …

  • a képen tényleg ő látható,
  • a fotó valóban a Capitolium ostrománál, az azt megelőző tüntetésen vagy épp teljesen máshol készült,
  • és hogy Chuck Norrisnak volt-e bármilyen szerepe a Capitolium ostroma során.

Ő az? Nem ő az? – Twitteres találgatások

Egyesek már az elején rámutattak, hogy a fotón látható férfi ránézésre nincs 80 éves. Az egyik leghíresebb személy, aki kételyeinek nyilvánosan is hangot adott, a mexikói drogbizniszről szóló könyveiről ismert Don Winslow amerikai regényíró volt.

Mások azonban – a képet egyértelmű bizonyítékként kezelve – mindjárt azt kezdték pedzegetni, hogy a színészt gyorsan fekete listára kéne tenni Hollywoodban és a reklámbizniszben. Vagy egyenesen le kéne csukni.

És hát volt, aki a klasszikus poénokkal próbálta cáfolni a képet, miszerint ha Chuck Norris valóban ott lett volna a Capitoliumnál, akkor, ugye, tudjuk…

A Twitteren aztán előkerült egy másik fotó is, amely szintén ugyanott készült, és amelyen az állítólagos Chuck Norris még fiatalabbnak tűnik.

Chuck Norris MAGA-tüntetőkkel
Egy másik fotón ugyanez a tüntető

És felbukkant egy összehasonlító képpár is, amelyen a 80+ éves színész egy közelmúltbeli fotóját tették a szelfi mellé:

Chuck Norris Capitolium
A baloldali az igazi

Többen rámutattak arra, hogy a szelfit készítő férfi instagramos profiljának sztorijai alapján a felvétel valóban a Trumpot támogató, január 6-ai gyűlésen készülhetett. A fotózó férfi később a Capitolium belsejéből videóval jelentkezett, többek között azt kiabálva: “Ez a mi házunk”.

Szóvivője szerint a fotón nem Chuck Norris látható

A szelfit készítő férfi azonban nem egyenlő Chuck Norris-szal. És hát – mint az később kiderült – igazából “Chuck Norris” sem Chuck Norris.

Legalábbis ha hiszünk az online celebpletykákra vadászó Gossip Cop hírének. A lap ugyanis – a színész szóvivőjére hivatkozva – arról ír: a képen nem Chuck Norris látható, ő Texasban tartózkodik a családjával.

Erik Kritzer szóvivő közleményét később az AP hírügynökség is lehozta.

A témában készült további cikkek:

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!