Trump csapatában Rudy Giuliani volt az egyik leghangosabb képviselője annak az összeesküvés-elméletnek, miszerint Joe Biden demokrata jelölt csalással nyerte meg a választást, amelyben többek között a Dominion segítette. Az állítás alátámasztására sem Donald Trump, sem stábja más tagja nem tudott bizonyítékot felmutatni – írja a 444.hu.

A lap szerint Trump közeli szövetségese, Sidney Powell szintén bíróság elé kerül azon alaptalan állításai miatt, miszerint a Dominion egy nemzetközi kommunista összeesküvés része.

A Portfolio a Dominium ügyvédjeire hivatkozva arról ír, hogy a céget ért kár példátlan és javíthatatlan, mert a Trump támogatói által népszerűsített konteóban több millióan továbbra is mélyen hisznek.

A 107 oldalas vádirat szerint a Dominion vezetősége és több munkatársa is halálos fenyegetéseket kapott a választások óta – írja a Telex.

A Dominion az amerikai választásban használt szavazógépek egyik legnagyobb gyártója. Különböző típusú gépeit országszerte több mint kéttucat államban használták a 2020-as elnökválasztás során – mutat rá a New York Times cikke.

További információk:

Fotó: cottonbro / Pexels

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!