A közösségi oldalon igen aktív Donald Trumpra – egy nagyhatalom vezetőjeként – eddig más szabályok vonatkoztak, de a Twitter most megerősítette: Joe Biden beiktatása után Trump fiókjára az általános érvényű irányelvek vonatkoznak majd – idézi a Telex a The Verge-öt.

A lapok megemlítik: a platform a jelentős politikai vezetőknek még a szabályzatba ütköző bejegyzéseit sem törli, hanem – a közérdeklődésre való hivatkozással – csak elrejti vagy figyelmeztetést tesz mellé.

„Az embereknek lehetőséget kell biztosítani arra, hogy a kontextussal együtt lássák, amit a vezetőik mondanak. Ez azt jelenti, hogy figyelmeztetéseket és címkéket teszünk a posztokra, és limitálhatjuk is az elérésüket. Ez az irányelv a világ vezetőire és az erre a címre pályázó jelöltekre vonatkozik, olyan magánemberekre viszont nem, akik már nincsenek ebben a helyzetben” – idézi a Telex a cég szóvivőjét.

Vagyis miután Joe Bident beiktatják jövő januárban, Trump személyes felhasználója elveszíti a privilégiumait. A pozíciójához kötődő fiókokat pedig (mint például az elnöki @POTUS-t) a következő adminisztráció örökli meg.

Fotó: Ben Sweet / unsplash.com

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!