A hvg.hu cikke szerint a moderálás jelenleg úgy zajlik, hogy a felhasználók, valamint az algoritmus megjelölik azokat a bejegyzéseket, amelyeket károsnak ítélnek meg. Ezek közül az egyértelműen szabálysértőeket automatikusan törli a rendszer, a többit pedig felteszi egy listára a moderátoroknak. Ők aztán – világszerte körülbelül 15 ezer ember – többnyire időrendi sorrendben nézik át a megjelölt tartalmakat.

Ezt az időigényes és lassú munkát gyorsítanák fel most a Facebooknál egy új algoritmus alkalmazásával, amely három fő szempont alapján rendezi a jelentett tartalmakat: az adott bejegyzések viralitása, súlyossága, valamint a szabályok megsértésének valószínűsége szerint. Az eljárás célja a legártalmasabb bejegyzések előre sorolása, és ezáltal a káros tartalmak eltávolításának felgyorsítása – olvasható a hvg.hu cikkében.

A cég részéről Chris Palow fejlesztő az újítással kapcsolatban elismerte: a mesterséges intelligenciának természetesen megvannak a korlátai. De emberi kontrollal párosítva hatékony megoldás lehet a káros tartalmak ellen – írja a The Verge.

Fotó: pexels.com

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!
Címke