A Twitter által felfüggesztett kamu profilok nagy része ugyanazokat a szlogeneket használta, többek között ilyen volt az IGEN, FEKETE VAGYOK, ÉS TRUMPRA SZAVAZOK!!!

A közösségi oldal a továbbiakban is figyelemmel kíséri a hasonló tevékenységeket, és szükség esetén további fiókokat is letilt.

A kamu profilok egy része újságcikkekben megjelent fekete emberek fotóit használta fel, és némelyeknek több tízezer követője is volt. De olyan hanyagul kivitelezett felhasználói fiókot is találtak, amelyben a profilkép tetején a “fekete férfi fotója” felirat volt olvasható – írja a Washington Post.

A profilok többségét 2017-ben hozták létre, de igazán aktívak – a novemberi amerikai elnökválasztás felé közeledve – csak az elmúlt két hónapban lettek.

Dezinformációt kutató szakemberek rámutatnak: a kamu felhasználói fiókok valószínűleg a felfüggesztés ellenére is meghozták már a maguk hatását. Meglátásuk szerint a platformnak a jövőben gyorsabban kellene lépnie, és a kamuprofilok létrehozóiról is több infót kellene közzétenni.

A BBC megjegyzi: a Twitter egyelőre nem hozott nyilvánosságra részleteket arról, hogy kik állhatnak a kérdéses fiókok mögött.

A botok, trollok felismeréséhez segítséget nyújthat az itt bemutatott Spot The Troll nevű játék.

Fotó: pexels.com

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!