Pénteken a munkaviszonya megszüntetését kezdeményezte az Index szerkesztőségének három vezetője és a lap több mint nyolcvan munkatársa. Döntését a szerkesztőség azután hozta meg, hogy Bodolai László, az Index Zrt. igazgatóságának elnöke elbocsátotta Dull Szabolcs főszerkesztőt – olvasható a távozók közleményében.

A tömeges felmondás után a lap volt munkatársai – kifejezve, hogy valamilyen formában szeretnék továbbvinni az Index szellemiségét – egy facebookos csoportot hoztak létre az olvasókkal való kapcsolattartásra. A Távozó indexesek oldalt e cikk írásának pillanatában több mint 170 ezer ember követte be.

Az oldal szerkesztői szombat délutáni posztjukban arra hívták fel a figyelmet, hogy “az Indexben felmondott újságírók jelenleg csak ezen a Facebook-oldalon keresztül kommunikálnak. Bármilyen más felület, ami nekünk adja ki magát, valójában átverés, ezért ne kövessétek! Ugyanígy pénzt sem gyűjtünk semmire. Ha valaki ránk hivatkozva igyekszik most pénzhez jutni, tudjátok, hogy az is átverés.”

Szerkesztői vallomás | Bár újságírói munkám 20 évéből 18 egy másik nagy online szerkesztőséghez köt, az Index mindig is közel állt a szívemhez. Ezt az újságot követve ismerkedtem meg az internetes újságírással, ide írtam életem első cikkeit, tematikámba illő anyagait pedig rendszeresen szemléztem az UL-en (és fordítva: ők is gyakran idézték az oldalam). Nem utolsósorban jó barátok, egykori kollégák is dolgoznak (tegnap óta: dolgoztak) ott. Az Index ellehetetlenítését elfogadhatatlannak tartom, a távozó csapatnak pedig sok sikert kívánok.

Nyitókép: Bődey János / Index.hu

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!
Címke