Van az 1992-es Reszkessetek betörők 2-nek egy része, ahol Kevint egy magas, szőke férfi igazítja útba a szállodában – az akkoriban még ingatlanguruként ismert Donald Trump egy cameoszerepében.

Trump in Home Alone 2

No Description

Na, ez a részlet nem szerepelt a kanadai CBC idei műsorában, amit – tekintve Donald Trump és Justin Trudeau kanadai miniszterelnök hosszú múltra visszatekintő, nyilvános szópárbaját – sokan egyfajta politikai fricskaként értékelnek.

A CBC-nek persze van magyarázata az esetre: közleményük szerint a filmet azért rövidítették meg, hogy a filmre szánt idősávban könnyebb legyen elhelyezni a reklámokat. Amit egyesek elhisznek, mások nem. Az egyik oldalon ünneplik is emiatt a tökös kanadai tévét, a másikon pitiáner húzásként értékelik a vágást, és cenzúrát kiáltanak.

Annyit azonban mindenképp érdemes hozzátenni a történethez, hogy a CBC nem a mostani karácsonyi szezonra vágta meg a filmet, és nem csak ezt a részletet szedte ki belőle. A kurtításra állításuk szerint 2014-ben került sor, vagyis azóta ebben a verzióban fut a film a tévében, és a Trump-jelenet csupán egyike az összesen körülbelül nyolcpercnyi rövidítésnek.

Márpedig Donald Trump 2014-ben még nem volt az Egyesült Államok elnöke, sőt még a 2016-os választáson való indulását sem jelentette be hivatalosan – még ha korábban már pletykálták is, hogy esetleg megméretné magát. Tehát van ráció a magyarázatban, de – ahogy azt megszoktuk – jó eséllyel a politikai szimpátia dönti majd el, ki hiszi el a csatorna érvelését.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!